Thajsko: Vízum na dva měsíce

Cestovatelský seriál

Vzhledem k tomu, že pro pobyt delší než 30 dní je nutno vyřídit víza, tak jsem byl vyřídit vízum na thajskou ambasádu v Praze. Po telefonátu jsem se dozvěděl, že je třeba:

  • Pas platný ještě minimálně půl roku po Vaší cestě do Thajska
  • Kopie pasu – opravdu nutné, nikdo Vám to na ambasádě neokopíruje
  • Vyplněný vízový formulář – ten mají na ambasádě a je možné ho vyplnit až tam
  • Fotka na vízový formulář – normální fotka na doklady mladší půl roku
  • Kopie rezervace zpáteční letenky nebo kopie zpáteční letenky
  • 700 Kč v hotovosti

Bohužel vízum vyřizují do 3 dnů, takže je nutno jet do Prahy 2×. Já si ho vyzvednu den před odletem do Thajska, a protože let letí v sobotu, budu muset v Praze přespat. Takové byrokratické komplikace pro jeden „blbý“ dokument.

Kontakt na thajskou ambasádu: http://www.thaiembassy.cz/

Edit: Z ambasády mi hned na druhý den volali, že chtějí doložit výpis z účtu, který je na mé jméno a kde je patrný aktuální zůstatek. Na internetu jsem četl, že kontrolují pravděpodobně částku 30 000 Kč. Dále po mně chtěli podrobný itinerář, kam pojedu a kde se budu zdržovat. Vízum mám již vyřízené, ale vydání trvalo skoro týden.


Pokud byste měli dotazy, připomínky nebo nějakou Vaši zkušenost, napište mi jí prosím do komentáře dole. Pokud se Vám navíc článek líbil, tak ho prosím sdílejte na svém Facebooku. Tím vším mi pomůžete v motivaci psát další články z mých cest.

Článek byl publikován: 11. 03. 2015