Thajsko: Vízum na dva měsíce

Vzhledem k tomu, že pro pobyt delší 30 dní je nutno vyřídit víza, tak jsem byl vyřídit vízum na thajskou amabasádu v Praze. Po telefonátu jsem se dozvěděl, že je třeba:

  • Pas platný ještě minimálně půl roku po Vaší cestě do Thajska
  • Kopie pasu - opravdu nutné, nikdo Vám to na ambasádě neookopíruje
  • Vyplněný vízový formulář - ten mají na ambasádě a je možné to vyplnit až tam
  • Fotka na vízový fomulář - normální fotka na doklady mladší půl roků
  • Kopie rezervace zpáteční letenky nebo kopie zpáteční letenky
  • 700 Kč v hotovosti

Bohužel vízum vyřizují do 3 dnů, takže je nutno jet do Prahy 2x. Já si to vyzvednu den před odletem do Thajska a protože let letí v sobotu, budu muset v Praze přespat. Takové biokratické komplikace pro jeden "blbý" dokument.

Kontakt na thajskou ambasádu: http://www.thaiembassy.cz/

Edit: Z ambasády mi hned na druhý den volali, že chtějí doložit výpis z účtu, který je na mé jméno a kde je patrný aktuální zůstatek. Na internetu jsem četl, že kontrolují pravděpodobně částku 30 000 Kč. Dále po mně chtěli podrobný itinerář, kam pojedu a kde se budu zdržovat. Vizům mám již vyřízené, ale vydání trvalo skoro týden.

Líbil se ti článek? Tak ho nasdílej prosím na tvůj facebook nebo mi aspoň nechej komentář. Tím mi pomůžeš v motivaci psát další články z mých cest.